Стоян Пасев. Всички лица, с които 47-годишният мъж е контактувал са издирени

...
Стоян Пасев. Всички лица, с които 47-годишният мъж е контактувал са издирени
Коментари Харесай

Областният управител: Диджеят с коронавирус от Варна е добре, всички контактни са под карантина!

 Стоян Пасев. 

" Всички лица, с които 47-годишният мъж е контактувал са издирени и са под карантина. Всички те биха показали признаци след 4-5 ден, тъй че се изчаква да излязат и пробите, които са им взети. До момента никой не се е оплакал от признаци ", посочи регионалният шеф.

Както медията ни заяви, досега е известно, че варненецът е бил контактен с 21 лица, 11 от тях са били в самолета, с който е кацнал в София, таксиметровият водач, който го е откарал, чиновниците на БДЖ, с които е контактувал до момента в който е пътувал с влака от София за Варна и лекари, от които по-късно е потърсил помощ. 

Според предписанията, дадени от РИЗ-Варна, на вратата на всеки от поставените под карантина ще бъде сложена предупредителна табела.  

Личен доктор от Варна обаче изрази за медията ни мощно терзание, че идващите от рискови дестинации нашенци, сложени под карантина, не схващат вярно логиката на изолацията за 14 дни. Имало пациенти, които смятат, че е обикновено да са вкъщи и да търсят консулт с персонален доктор по телефона, само че останали сюрпризирани, че  не трябва да канят посетители след завръщането си. 

" Ако един пациент, завърнал се от страна с ковид в положително положение, е решил да се види с околните си и не е уведомил никого, че те са контактни, а в интервала на карантината той прояви признаци на ковид, разбирате какъв лавинообразен резултат ще има това за разпространенеието на вируса, откакто тези хора от своя страна са контактували свободно незнайно още с какъв брой други ", разяснява медикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР